Home

Ads

Google Search powered by SpyMASTER

Thursday, July 29, 2010

Away for 3 days..

Aku akan berjauhan dari internet selama 3 hari bermula dari hari ini kerana aku akan balik to my hometown sebab aku akan attending event Charity Ride KOM135 @ Muar.. So,aku akan sangat2 sibuk.. Traffic confirm2 akan jatuh merudum akibat tak berblogwalking.. Aduyai.. Tapi takpe lah,bukan selalu pun.. Ok,nanti aku akan kongsikan tentang Charity Ride tu bila aku dah tak busy.. So,tunggu ye..

Tuesday, July 27, 2010

Contest : Lucky Draw by Shasha


Yeah!! Ini dia contest yg ke-4 aku join.. Aku memang suka join contest.. haha.. Cuba nasib.. Kot2 sangkut ke.. Lagipun apa yang cik shasha anjurkan ni adalah lucky draw.. So tak susah pun.. So jom ramai2 join dan support cik shasha punya blog..

2 orang rakan yang di tag :

Nice Monday.. hehe

Walaupun hari isnin adalah hari yang paling tak best bagi kebanyakan orang tetapi hari semalam berlainan pula bagi aku sebab aku dah tau apa yang aku nak buat sebagai penambahan pada projek robot aku.. hahaha.. Tiba2 aku rasa terlebih bersemangat plak.. Sebab setiap hari isnin aku akan berjumpa dengan lecturer yang supervise aku punya projek untuk membentangkan projek aku.. Dan sedikit sebanyak aku akan mendapat idea baru.. Mencipta robot ni adalah cita2 aku sejak aku kecil lagi.. So,sekarang ni lah masa untuk aku tunaikannya.. Btul tak kawan2??.. Ramai kawan2 yang support aku tetapi ada juga yang agak men"down" kan aku.. Tapi aku tak kisah pun.. Tak de hal lah.. Setakat dia bercakap " Asyik2 buat robot" apa lah sangat effect nya kat aku.. Kalau dia rasa dia dah hebat sangat.. Try la buat.. Sekadar cakap je apa guna.. Hahaha.. Alamak.. Aku ter emosi la plak.. Ok2 cool2.. Apa2 pun aku berharap sangat projek aku berjalan dengan lancar.. Yeah!!! Chaiyok2..

Friday, July 23, 2010

A Week With Full Of Challenge..

Salam.. Untuk entri kali ini, aku akan cerita tentang apa yang berlaku dalam minggu ni.. Tapi pada aku,nothing yang extraordinary berlaku.. Just same as the other week.. Minggu ni adalah minggu yang ke-5 aku berada dalam sem 5.. So,bila dah minggu ke-5 ni,paham2 je lah.. Assignment,quiz,lab report n many more konfirm2 banyak punya.. Pening woo kepala.. Tapi 2 suma biasa lah.. Adat sebagai student.. Tapi yang paling memeningkan kepala aku adalah my final project.. Untuk final project tu,this week sepatutnya aku dah kena buat perlaksanaan projek berdasarkan takwim yang telah diberikan by my lecturer.. Tapi lect 2,masih tak puas hati dengan aku punya projek,dia mintak supaya aku tambah lagi sensor pada projek aku tu.. Untuk pengetahuan,untuk final projek tu aku akan merekacipta sebuah robot.. Nak tau robot apa?? Tunggu bila dah siap nanti k.. Berbalik kepada hal sensor tadi,memang pening kepala aku nak fikirkannya.. So tiba2 aku teringat kat facebook,apa lagi aku terus taip kat status.. Then ada seorang bro ni bagi idea kat aku suruh tambah sensor cahaya,bluetooth dan temperature.. Memang terbaik la bro tu.. So aku pun discuss dengan my project partner dan dia pun setuju.. Tapi lect. tu,aku belum jumpa lagi.. Aku harap2 dia setuju la.. Ermm,aku rasa dia akan setuju punya la.. Sebab lect. yang supervise projek aku ni memang sempoi dan terbaik.. Aku punya proposal project simple je tapi dia approve dan dia kata aku dan partner aku tu dah tak payah fikirkan pasal proposal lagi sedangkan kawan2 aku yang lain masih bertungkus-lumus buat proposal.. hehe.. Really thanks to my lect. Apa2 pun doakan yang terbaik k untuk projek aku kawan2 semua.. Sepanjang minggu ni juga aku semakin aktif berblogwalking.. Aku sudah mula merasa keseronokan berblogging.. Dan dalam minggu ni juga ada la juga berlaku something pada my luvly motorcycle.. Tak serius pun tapi bila difikirkan memang kelakar.. hahaha.. Aku tak nak ceritakan.. Biarlah aku dan kawanku yang bersama2 dengan aku masa tu je yang tau.. hehe.. Ok,Ini sahajalah coretan aku untuk minggu ni.. Berjumpa lagi pada entri yang akan datang..

First time dapat award..


Salam.. Yeah!! Ini lah first award yang aku baru dapat sepanjang aku menceburi dunia blogger yang dianugerahkan oleh Cik Tom.. hehe .. Tak sangka ada juga orang yang nak bagi award kat aku walaupun blog aku ni x seberapa je.. Almaklum lah,aku ni blogger baru.. Masih nak menyesuaikan diri lagi dengan blogger dan banyak lagi yang aku tak tau.. Kepada yang otai2 dalam blogger ,bagi lah sedikit tunjuk ajar ye..hehe.. Apa2 pun,thanks sangat2 kepada Cik Tom ye.. TQ very much 4 the awards..

Tuesday, July 20, 2010

Contest Aku & Ray Bon !!!


Contest yang ke-3 aku join.. Aku mmg selalu pakai spek itam kalau tengahari lagi-lagi time konvoi.. Sebab aku ni kaki konvoi.. Pic ni di snap semasa aku sedang berkonvoi bersama-sama rakan-rakan KOM135.. Contest ni dianjurkan oleh Caer.. Ini link blog beliau http://caersasuke.blogspot.com


Ini dia pic yang nak dipertaruhkan.. hehe

2 rakan yang ditag :

Kepada yang berminat nak join contest ni,bleh klik disini..

Contest Ms.Green nak bagi duit..


Yeah.. Contest kedua yang aku join spanjang aku menceburi blogger.. hehe.. Saja je try nasib.. Contest ni dianjurkan oleh Ms Green.. Klik sini kalau nak tengok detail2 nya.. Ok, ni antara pic yg nak dipertandingkan yang dipenuhi dengan kehijauan.. Di snap dgn menggunakan Nokia N82 dan di touch up menggunakan Adobe Photoshop CS3..

LENSA BURUK, THE CONTEST

Tajuk foto : Feel The Nature
Model Telefon Bimbit : Nokia N82
Peserta : Zul
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana saya dapat menghayati hasil kerja seni anne dalam fotografi.. Gambar yang dikongsi sangat menarik dan mempunyai tarikan tersendiri dan ia pasti menarik minat sesiapa sahaja yang meminati fotografi..

5 rakan yang ditag :

Kepada kwn2 yg berminat,jom la join contest ni.. Klik je link ni http://annemohdyassin.blogspot.com/

Saturday, July 10, 2010

Nikon D90


Untuk entri yang ni aku ingin share tentang Nikon D90,siapa yang tak pernah dengar tentang benda alah ni.. Aku rasa korang mesti tau punya.. Pada aku D90 ni memang betul2 menarik.. Aku memang minat tapi yang tak best nya adalah harga nya.. Memang giler kentang.. Tapi takpe lah,mungkin belum ada rezeki untuk aku pakai.. Ok,aku tak nak cite meleweh2 lagi..
Berikut adalah spesifikasi mengenai Nikon D90 tersebut.. Sori ye.. Aku malas nak translate kan..hahaha



  • 12.9 megapixel DX-format CMOS sensor (effective pixels: 12.3 million)
  • 3.0-inch 920,000 pixel (VGA x 3 colors) TFT-LCD (same as D3 and D300)
  • Live View with contrast-detect AF, face detection
  • Image sensor cleaning (sensor shake)
  • Illuminated focus points
  • Movie capture at up to 1280 x 720 (720p) 24 fps with mono sound
  • IS0 200-3200 range (100-6400 expanded)
  • 4.5 frames per second continuous shooting (buffer: 7 RAW, 25 JPEG fine, 100 JPEG Normal)
  • Expeed image processing engine
  • 3D tracking AF (11 point)
  • Short startup time, viewfinder blackout and shutter lag
  • Slightly improved viewfinder (96% frame coverage)
  • Extensive in-camera retouching including raw development and straightening
  • Improved user interface
  • New optional compact GPS unit (fits on hot shoe)
  • Same battery and vertical grip as D80
  • Vignetting control in-camera
  • 72 thumbnail and calendar view in playback

Friday, July 9, 2010

9 July 2010



Yeah.. Hari yg sgt indah.. Hari ni kelas cuma 1 jam je.. Dri 9 a.m to 10 a.m.. Abis kelas je aku trus lincah kemas brg.. Mau blik kluang.. Aku cuma bwk blik laptop n raincoat je.. Maklum la.. Naik moto je.. Sebelum gerak 2,aku persiapkan sdikit jentera JKN kesayangan ku 2.. Tambah myak itam,spray rantai n check tayar.. Setel sume nye, jentera ku dihidupkan dan bersedia utk bertolak.. Aku bertolak lebih kurg dlm kul 11 a.m. Hantar mmbe sorg ni kat bustand masai dan shoot trus ke highway pasir gudang.. Stelah melalui liku2 perjalanan di highway yg mmg slalu jem.. Aku mula memasuki highway Plus.. Ape lgi trus pulas throttle smpi abis la..hahaha..Semasa di highway ni aku bergerak dgn bertemankan lgi 2 org kwn yg turut menggunakan jentera 135LC yg turut sme2 dlm KOM135.. Smpi sje di Tol Skudai,aku brcadang utk berhenti sekejap utk menyejukkan enjin dan mngisi myak.. Tetapi Burger King di sebelah Stesen Minyak Petronas tersebut btul2 menarik perhatian aku dan kwn2.. Ape lgi,smbil tggu enjin sejuk,pekena la satu set cheeseburger.. Mmg sedap.. Setelah perut sudah diisi,kami mula mnyusun langkah utk meneruskan perjalanan yg msih jauh.. Minyak sudah diisi dan aku terus bergerak.. Kami meneruskan perjalanan sehingga ke RnR Machap disebabkan salah seorg kwn ku ingin mengisi myak utk meneruskan perjalanan ke Perak.. Selesai mngisi myak,kami bersalam-salaman dan meneruskan perjalanan dan berpecah di Exit Tol Ayer Itam yg hanya beberapa kilometer shaja dri RnR Machap.. Keluar shaja dri Tol Ayer Itam aku dan lgi seorg kwn yg tggl trus mnuju ke Kluang dan kami berpecah di traffic light Tmn Intan.. Aku tiba di rumah lbih kurg pkul 1.30 p.m.. Menyimpan brg2 dan trus mnuju ke Masjid berhampiran rumah ku utk mnunaikan solat jumaat.. Alhamdulillah,solat bru je nk mula.. Nsib bek sempat smpi.. Klu tdak terlepas lgi la aku..Selepas abis mnunaikan solat,aku pulang ke rumah dan melepaskan segala kepenatan dgn tido di ruangtamu.. hahaha.. Mlm plak lbih kurg dlm kul 8.15 p.m,aku meroger kwn2 yg berada di Kluang utk diajak lepak minum bersama2 dan pulang ke rumah lbih kurg pkul 12.15 a.m dan trus tido..

Thursday, July 8, 2010

8 July 2010


08 July 2010

Today,perkara2 yg aku buat same as usual.. Abis kelas je blik umah.. Lepak umah.. Bosan je.. Then,dlm kul 3.30 ptg, tbe2 mmbe mintak tlg bwk die gi kedai kasut.. So layan je.. Ape ade hal.. Mmbe sndiri.. Dah setel sgala hal,mmbe pn dah dpt kasut baru,mse utk blik umah.. Smpi je kat umah.. Tgk my luvly JKN,kesian plak.. Kotor gile.. Dah lme x bsuh.. Dah alang2 mmber nk bsuh moto,aku pn ape lagi.. Join sekaki la.. Dlm pkul 6.15 ptg,siap sudah.. JKN ku kembali berkilat..hehe.. Dah siap 2,aku rse mcm nk ronda2 je kat tmn aku ni.. Amik angin la katakan.. hahaha.. So aku ajak la mmbe serumah aku ikut skali.. Smbil ronda2 2,ternampak pelangi.. Aku pn capture la pic.. Then tgk kat sebelah kanan plak sunset.. Awan pn nmpk cntik je.. So aku pn mmburu port2 yg cantik utk aku capture pic sunset.. Jmpe la jgak port yg baik.. Aku capture gmbar dlm 4 5 gambar n trus grak blik umah.. Pic nye aku share kat bwh.. Malam plak aku x kuar gi mne2 pn.. Duk umah je smbil siap kn assignment.. Dinner plak aku dpt satu resepi baru.. Telur masak ape ntah.. Aku main hembus je.. Tpi nsib bek sedap.. hahaha.. Ok.. Ini sahaja la post ni..




New Semester At Poli JB..

Yeah.. X sangka btul.. Dah sem 5 dah aku ni.. Tggl sem ni n sem 6 je utk ak struggle dpt kn pointer yg baik.. Rse mcm sekejap je.. Ble fkir2,mcm x puas plak study.. Insyaallah klu ade rezki,nk smbung degree plak.. Mybe nk lari dri elektronik.. nk try elektrik plak.. Amacam?? Ok x?? hehe.. Syok2.. Pada semester lpas telah aku merasa alam pekerjaan dgn menjalani latihan industri di Syarikat Air Johor Holdings Sdn Bhd.. Mmg best praktikal kat sini.. Mcm2 gak yg aku blajar.. Psl kehidupan pn byk.. Semasa semester 2 gak,aku lenjan ride abis2 abisan.. Kaw2 pye.. Aku ride ke Cameron Highland,Perak,Port Dickson n byk lgi la.. Aku gak ade bwt event utk group KOM135 Kluang n aku invite kwn2 KOM135 yg len.. Mmg syok abis.. Duit pn abis.. hahaha.. Disini aku nk kongsi skit pic2 yg aku capture spnjang sem itu.. Aku upload skit je.. 3 4 keping je.. Malas nk upload byk2.. Pic nye beratus2.. Klu ade mse aku upload lgi.. Ok.. Utk sem ni plak,aku berazam nk study btul2.. Mau dpt pointer terbaik kaw2 pye.. Doakan aku ye kwn2..

Ads