Home

Ads

Google Search powered by SpyMASTER

Tuesday, April 30, 2013

Kari Kambing 40 Hari ??

Anda peminat tegar daging kambing? Sekali sekala makan daging kambing? 

Meh singgah bersarapan di Kari Kambing 40 Hari.

Kedai ini terletak Yong Peng, Johor dimana keistimewaannya adalah kari kambingnya yg sangat sedap. Kedai ini bukan menyajikan itu sahaja, malah menu-menu sarapan yang menjadi kebiasaan rakyat Malaysia pun ada. Jadi pada yang tak makan daging kambing tu, boleh la try menu lain. Pada beberapa minggu yang lepas, aku berkesempatan untuk 'breakfast ride' ke sini bersama rakan-rakan Kluang 135LC Owner Club. Bagai memberi peluang kepada kami, ngam-ngam ada sebuah table kosong untuk kami duduk. Memang penuh kedai ni. Pengunjung datang silih berganti tanpa henti. Murah rezeki tuan punya kedai. Dengan perut yg agak lapar dan tak sabar nak rasa kari kambing disini, aku memesan 2 keping roti canai beserta kari kambing dan Milo tarik. Sementara menunggu makanan yang kami pesan sampai, sempat la kami berfacebook, berwhatsapp dan instagram. Masing-masing sibuk mengupdate tentang kari kambing 40 hari ini untuk di kongsi dengan rakan-rakan lain. Penantian kami tidak terlalu lama. Sekejap je makanan yang kami pesan tiba. Mataku terus melihat kari kambing yang dihidangkan. Karinya nampak pekat. Lantas aku terus menghirup kuahnya. Memang sedap. Betul apa yang diperkatakan. Aku siap membuat pesanan kedua. Sebungkus kari kambing untuk di bawa pulang untuk family ku. Tak sia-sia aku ride di pagi weekend tersebut dari Kluang ke Yong Peng semata-mata nak ke sini. Thumbs up utk tuan kedai. 

Nampak menyelerakan? hehe. Tu dia kari kambing. Dalam mangkuk tu.

Bersama rakan-rakan Kluang 135LC Owner Club. Dari kiri : Ipin, Din, Din's Wife, Fariz dan Da'i

Pinjam gambar dari fb tuan punya kedai. Terlupa nak snap gambar signboard kedai ni.




Rasanya itu sahaja yang dapat dikongsi. Kalau nak rasa, boleh la dtg ke sini. Tak rugi. Jom makan kambing!!

Alamat kedai tersebut : 
215, Kg. Hj. Ghaffar, Bt 5 1/2, Jln Yong Peng
No. tel : 014-637 2243


No comments:

Ads